понеділок, 8 лютого 2021 р.

7 клас. К. М. Симонов

  Добрий дeнь! 

Тeма уроку:

                  "К. М. Симонов "Жди мeнe""

 Російський поет вірменського походження Костянтин Михайлович Симонов народився 28 листопада 1915 р. в м. Санкт-Петербурзі (Росія). Самостійне життя почав із заводу, де працював токарем, а свою головну мрію здійснив пізніше, вступивши до Літературного інституту імені М. Горького в м. Москві. Перші вірші почав писати ще студентом.

  З 1939 р., тобто від початку Другої світової війни, К. Симонов працював військовим кореспондентом. Він воював на різних фронтах проти фашизму, завершивши війну в Берліні. Під час війни писав не тільки статті в газети, а й вірші, повісті та п’єси. Костянтин Симонов створив великий роман про війну «Живі і мертві» (1959), за його сценарієм знімали кінофільми й ставили п’єси. Найпопулярнішим з усієї творчості поета є вірш «Жди мене», написаний у перші роки війни, який дуже любили солдати та їхні далекі кохані.

Костянтин Симонов помер у 1979р., його поховали згідно із заповітом, на Буйничівському полі (Білорусь), де в червні 1941 р. він брав участь у бою з фашистами. 

   На уроці ми познайомимося з віршем К. Симонава « Жди мене»

   Вірш присвячений відомій російській актрисі Валентині Сєровій – дружині поета. Уперше вірш з'явився в газеті «Правда» на початку 1942р. У 1943 за сценарієм К.Симонова був знятий фільм з однойменною назвою « Жди мене», де головну героїню зіграла Валентина Серова. 

1.Прослухайтe вірш "Жди мeнe".



2. Дайтe письмові відповіді на запитання.

Яке слово найчастіше повторюється у вірші? 

- Скільки разів повторюється слово «жди» в першій строфі? 

- Яким словом починається і закінчується перша строфа? 

- Чому так часто повторюється слово «жди»? 

- Що описано в рядках, які починаються словами «жди, коли»? 

- Що означають ці рядки? 

Домашнє завдання: 

Вірш Симонова «Жди мене» вивчити напам’ять.


Немає коментарів:

Дописати коментар