неділю, 1 травня 2022 р.

7 клас. Діана Вінн Джонс.

  Добрий дeнь!

Тeма уроку:

"Діана Вінн Джонс(1934-2011) «Мандрівний замок Хаула».           Поєднання елементів казки і детективу у творі".

1.Знайомство з письмeнницeю.

  Відносно новий жанр, який з’‎явився у світовій літературі,— це фентезі. У ньому поєдналися казка, міф, детектив, містика та новітні технології. У кращих творах цього жанру, попри всю їхню фантастичність, залишається незмінною та чіткою орієнтація на загальнолюдські моральні цінності. І в цьому їхня привабливість. Діти не можуть відірватися від мультфільмів та кінофільмів, наприклад, про Аватара. Фентезі англійської письменниці Діани Вінн Джонс здобули популярність у всьому світі, їх знають ще й завдяки японському мультфільму. 

    Потрапити в паралельний світ страшно, бо невідомо, із ким і чим ти там можеш стикнутися, але й цікаво. Герої твору Д. В. Джонс «Мандрівний замок Хаула» вільно переміщаються світами. Вони казкові, але разом із тим реальні, адже Софі, наприклад, доводиться багато працювати, бути уважною та спостережливою, щоб зняти із себе закляття й стати молодою, як і була.

2. Тeорія літeратури (запишіть визначення до зошитів).

Фе́нтезі (слово середнього родуангл. fantasy — фантазія) — літературний жанр фантастичної літератури, дія якого відбувається у вигаданому світі, де чудеса і вигадка нашого світу є реальністю.

3. Заповніть,будь ласка, табличку(за сюжетом твору "Мандрівний замок Хаула").

Казкові елементи

Елементи детективу



4.Доведіть, що твір Д. В. Джонс «Мандрівний замок Хаула» — фентезі.

Домашнє завдання.

Напишіть,будь ласка,чи зацікавив вас твір Д. В. Джонс? Чим саме?


Немає коментарів:

Дописати коментар