неділю, 7 березня 2021 р.

7 клас. "Дeдуктивний мeтод" Шeрлока Холмса

  Добрий дeнь!

Тeма уроку: 

            "Сутність "дeдуктивного мeтоду" Шeрлока Холмса. 

Доктор Ватсон як оповідач."

    В історії літератури є образи, які ніколи не вмирають. Вони  завжди цікаві людству.  Читачі захоплюються ними, прагнуть наслідувати їх і знову й знову повертаються до них. Одним із таких образів, який сприймається як реальна людина, є Шерлок  Холмс, славетний детектив, створений уявою англійського письменника Артура Конана  Дойла. І популярність цього сищика не згасає ось уже понад сто років. 

  Пропоную вам віртуальну подорож до музeю Шeрлока Холмса в Лондоні            


    Шерлок Холмс – не офіційний слідчий. Іноді його дії суперечать букві закону. Він приходить на допомогу слабкому, тим, хто потрапив у складні ситуації. Для нього головне справедливість: іноді, впіймавши винного, відпускає його, тому, що вважає його не злочинцем, а жертвою обставин. Працює не заради грошей, завжди готовий допомогти.

 Образ доктора Ватсона як оповідача.

       Зверніть увагу , як виглядають Шерлок Холмс і доктор Ватсон.  Про пригоди Шерлока Холмса ми дізнаємося із записів лікаря Ватсона. 

Дайтe письмові відповіді на запитання.

   Як вони познайомились?

   Що ви знаєтe про Ватсона? 

   А чому знаєтe менше, ніж про Шерлока Холмса?

 За що Холмс цінував Ватсона? 

Що спільного та  чим  відрізняються Ватсон та оповідач із «Золотого жука»?

  Кожну справу Холмса ми спочатку знаємо у викладі Ватсона, іноді знаємо його версію, а потім Шерлок Холмс демонструє свій дедуктивний метод. Так було і в «Золотому жуку». Автори показують проблему з різних точок зору, іноді навіть протилежних. Письменники вдаються до такого художнього прийому для створення атмосфери таємничості.

Домашнє завдання

 Скласти власну детективну історію.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар