вівторок, 17 листопада 2020 р.

8 клас. Давньогрецький театр.

 Добрий день!

     Ми продовжуємо знайомство з мистецтвом давньої Греції. Тема сьогоднішнього уроку – театр Давньої Греції.  Театр… Він зачаровує, захоплює, манить, вчить; спонукає задуматись над сенсом людського буття, над вчинками людей; допомагає пізнати людські характери, допомагає пізнати себе. Театр нас збагачує духовно, робить досконалішими. Давайте дізнаємось, як виник театр, яке місце він посідав у житті давніх греків.

Прогляньте, будь ласка, відео .


 Запишіть до зошитів визначення і вивчіть. 

Драма (гр. сігата — дія) — один із трьох літературних родів (поряд з епосом і лірикою), який змальовує світ у формі дії, здебільшого призначений для сценічного дійства.

Коме́дія (дав.-гр. κωμῳδία kōmōidía, від κῶμος kômos ‘веселощі, весела процесія’ та ᾠδή ōidḗ ‘спів’) — драматичний твір, у якому засобами гумору та сатири викриваються негативні суспільні та побутові явища, розкривається смішне в навколишній дійсності людини чи тварини.

Трагедія (гр. Ігаоесііа, букв. — козлина пісня) — драматичний твір, що ґрун- тується на гострому, непримиренному конфлікті особистості з середовищем, у якому зміст трагедії вона живе. Конфлікт трагедії має глибокий  філософ- ський зміст, є надзвичайно актуальним у політичному, соціальному, духовному планах, відзначається високою напругою психологічних переживань героя і майже завжди закінчується його загибеллю.


Як ви думаєте?(Дайте письмові відповіді на запитання.)

  1. Чи може театр вмерти як мистецтво? 
  2. В театр не можна просто зайти, в театр можна піднятись. Як ви розумієте цей вислів? 
  3. Хто є основоположником давньогрецького театру? 
  4. Фото виконаної в зошиті роботи надішліть до 12:00 , 20.11.2020 
  5. на viber за номером 096-702-48-71

Немає коментарів:

Дописати коментар