пʼятниця, 18 березня 2022 р.

6 клас. Вольфганг Хольбайн. (факультатив).

Вітаю.

Тeма уроку:

"Вольфганг Хольбайн."Дзеркальний час""

1. Матеріал для ознайомлення.



Вольфганг Хольбайн народився у Веймарі. Вже у юнацькому віці він почав писати фантастичні оповідання. Після школи отримав диплом комерсанта. Професійно писати почав від нудьги, коли працював нічним сторожем. Спочатку він писав оповідання, потім містичні романи та вестерни.

   У 1982 році він разом зі своєю дружиною Хайкою написав фентезійний роман "Märchenmond", який завоював кілька престижних премій у Німеччині та став національним, а потім і міжнародним бестселером. Після успіху цього роману Хольбайн стрімко завоював популярність у Німеччині та Австрії своїми романами для дітей та дорослих. Величезними тиражами розійшлися у світі його фантастичні книги Das Druidentor, Märchenmond і Пророцтво, перша з них продана тиражем понад п'ять мільйонів екземплярів. Багато його романів опинялися у списках національних бестселерів, опублікованих журналами «Фокус» та «Шпігель». Кілька творів Вольфганг Хольбайн написав разом із дружиною Хайке та донькою Регіною. Загалом автор написав понад 200 книг, а кількість проданих книг нещодавно перевалила позначку 35 мільйонів екземплярів.

   Хольбайн не вважає себе письменником-інтелектуалом, а називає себе письменником розважальної літератури – від книг для дітей та юнацтва до романів та сценаріїв, від фентезі до жахів та історичних романів. «Я пишу лише ті книги, які сам би із задоволенням читав». Своїми літературними кумирами він називає Толкієна, Едгара Аллана По, Стівена Кінга та Лавкрафта. Коли його запитують про джерела його ідей, він завжди відповідає: Біблія, для нього це нескінченне джерело літературних ідей. При цьому сам він у бога не вірить і до церкви ніколи не ходить. Свої культові історії Вольфганг Хольбайн пише в основному ночами, з півночі до раннього ранку, коли більшість звичайних людей встають, щоб вирушити на службу. Таке відчуття, що слово «трудоголік» було винайдено спеціально для нього, він працює 7 днів на тиждень і навіть у свої короткі відпустки він складає, не покладаючи рук. «Так і мабуть, якщо тобі пощастило зробити зі свого хобі професію», – лаконічно зауважує він.

Книги Хольбайна часто критикують через те, що він застосовує одні й самі ідеї чи запозичує їх в інших авторів. Також ходять непідтверджені чутки, що багато його книг написані не ним самим, а літературними неграми. Автор також відомий під такими псевдонімами: Анжела Боннелла (Angela Bonella), Джек Верном (Jack Vernom), Генрі Вульф (Henry Wolf), Райдер Дельгадо (Ryder Delgado), Джеррі Коттон (Jerry Cotton), Роберт Крейвен (Robert Craven), Лемонт (Robert Lamont), Джейсон Маклауд (Jason McCloud), Міхаель Маркс (Michael Marks), Равен (Raven), Мартін Хайднер (Martin Heidner), Мартін Хольбург (Martin Hollburg), Вольфганг Ешенло (Wolfgang Eschenloh). Крім того, Вольфганг Хольбайн – єдиний живий автор, іменем якого названо літературну премію (премію Вольфганга Хольбайна). Письменник одружений, має шестеро дітей. Живе він у своєму будинку неподалік Дюссельдорфа, тримає кількох собак і кішок.

2. Прочитайте, будь ласка, твір Вольфганга Хольбайна "Дзеркальний час."


Немає коментарів:

Дописати коментар