понеділок, 18 січня 2021 р.

9 клас. Оноре де Бальзак.

 Добрий день, діти!

  1.У вайбері, у вашій групі, є посилання на інтерактивне завдання. Зайдіть, будь ласка, і грайте гру(перевірте свої знання).

Тема уроку: 

"Оноре де Бальзак(1799-1850).Основні віхи творчості та особливості світогляду письменника. "

Сьогодні на уроці ми познайомимося з французьким письменником, який неодноразово побував на Україні та захоплювався красою її природи, з Оноре де Бальзаком.Йому належить грандіозний літературний твір — епопея «Людська комедія», у якій він хотів охопити всі сфери життя, усі професії, усі типи й характери свого часу.

Перша половина XIX століття не знала більш яскравої постаті, ніж О. де Бальзак (1799—1850), якого справедливо назвали «батьком сучасного реалізму і натуралізму». Його життя — живе втілення тих умов, у яких перебував європейський, а особливо, французький письменник XIX століття.

   Бальзак широко змалював життя тогочасної Франції, прагнучи розкрити закони людського життя. Хоча герої його творів жили майже два століття тому, але їхні проблеми актуальні й для нас. Це ті твори, що хвилюватимуть, приваблюватимуть не одне наступне покоління.

Але передусім Бальзак — оригінальний мислитель, філософ, який у своїх творах порушував складні питання людського буття. І сьогодні ми говоритимемо про основні віхи його непростого життєвого й творчого шляху.

2.Познайомтесь із письменником (див. відео нижче).

 3.Бальзак – людина, яка сама себе створила. Його життєвий шлях - це відповідь на питання, як стати особистістю. Спробуйте і ви дати на нього відповідь.( власні відповіді на виділене вище запитання висловіть, будь ласка, письмово в зошиті).

    Сам письменник сформулював відповідь на своє запитання так: «Працювати за десятьох, мати запасний мозок, зовсім не спати, бути успішним у задумах, відмовитися від розваг», а ще він вважав, що «все, що робиш, треба робити добре».

Домашнє завдання.
Прочитайте повість О.де Бальзака "Гобсек"

Фото виконаної в зошиті роботи  приймаю до 12:00 , 20 .01.2021

на viber за номером 096-702-48-71


Немає коментарів:

Дописати коментар