вівторок, 12 січня 2021 р.

9 клас. Реалізм

 Добрий день!

Тема уроку:

"ПОНЯТТЯ ПРО РЕАЛІЗМ ТА ІСТОРІЯ ЙОГО ФОРМУВАННЯ. ХАРАКТЕРНІ ОЗНАКИ РЕАЛІЗМУ ЯК ЛІТЕРАТУРНОГО НАПРЯМУ".

   Дев’‎ятнадцяте століття — одна з найцікавіших і найяскравіших сторінок у розвитку літератури світу: наприклад, реалізм як літературний напрям (особливо у прозі) розквітнув саме в середині цього століття. 

     Письменники-реалісти вивчали мотиви поведінки та приватне життя різних людей, для того щоб зображати це життя об’‎єктивно й неупереджено, показуючи як позитивні, так і негативні його ознаки, порушуючи у своїх творах «низькі» та «брудні» теми — гроші, злочини, аморальні вчинки. 

    Одним із найважливіших принципів реалістичного мистецтва є показ літературного героя в тісному зв’‎язку з оточенням, яке впливає на формування його характеру. Ретельно аналізуючи дійсність, різну соціальну поведінку, митці-реалісти створювали типи — узагальнені образи людей, характерні для певної групи суспільства чи соціальної групи (своєрідний аналог видів і підвидів у біології). Сьогодні ми спробуємо з’‎ясувати історію виникнення цього літературно-мистецького напряму та визначити його характерні ознаки.

1.Прогляньте уважно відео.

  
 2. Доповніть таблицю(дане завдання виконайте письмово в зошиті)

Час і місце виникнення


Причини виникнення

Реалістичний напрям виник як заперечення художніх принципів романтизму

Чим характеризується епоха

Наполеонівські війни; громадянська війна в США; об’єднання Германії; розвиток капіталізму; жорстка ринкова боротьба; соціально-демократичні рухи; знакові відкриття в природознавстві; розвиток науково-технічного прогресу

Основні ідеї



Характерні ознаки



Жанрові особливості

Соціально-психологічний роман, повість, новела, цикли романів, соціально-побутовий роман, історичний роман, роман-епопея

Представники реалізму



Фото виконаної в зошиті роботи (доповнення таблиці) приймаю до 12:00 , 20.01.2021

на viber за номером 096-702-48-71


Немає коментарів:

Дописати коментар