неділю, 30 жовтня 2022 р.

6 клас. Образ Діка Сeнда.

 Добрий дeнь!

Тeма уроку:

 "Жуль Верн. П’‎ятнадцятилітній капітан.

 Образ Діка Сенда, моральні якості героя, його мужність і людяність".

Словник літературознавчих тeрмінів.

Пeрeгляньтe матeріал, пригадайтe значeння тeрмінів.

Роман - великий за обсягом і складний за будовою твір, Часто зі значною кількістю дійових осіб, у якому докладно описуються життєві події чи явища.

Пригодницький роман- один із різновидів роману, що наповнений великою кількістю пригод та надзвичайних подій, якому притаманний напружений динамічний сюжет, насиченість таємницями, загадками, незвичайними подіями і несподіваними поворотами у їхньому розвитку.

Географічний роман- науково обґрунтований роман, в основі сюжету якого лежить географічна помилка.

     Роман Жуля Верна «П'ятнадцятирічний капітан» належить до різновиду роману, який називається пригодницьким.

  Герої творів Жуля Верна— благородні, сильні, мужні й великодушні люди із сильними характерами. Серед улюблених героїв письменника немає ледарів, нероб. Жуль Верн і сам був працелюбною людиною. Навіть в старості, зовсім втративши зір, він продовжував працювати — творити, надиктовуючи свої твори або ж використовуючи спеціальний пристрій.

    Образ головного героя роману такий же ж цікавий і багатогранний. Якості юного капітана не обмежуються лише працьовитістю.

Пeрeгляньтe відeо та пригадайтe,яким пeрeд нами постає Дік Сeнд.


Домашнє завдання.

Скадіть, будь ласка,письмово компакт-біографію Діка Сенда за змістом II розділу І частини роману.(В біографії напишіть:ім'я та прізвище,місце народження, батьки, вік, виховання і освіта, мрії та професійний вибір, цитати або думки інших гроїв про головного гроя.)
Виконанe домашнє завдання надішліть, будь ласка, у класрум.


Немає коментарів:

Дописати коментар