вівторок, 29 листопада 2022 р.

6 клас. Контрольний твір.

 Добрий день, діти.

Тeма уроку:

                       " Твір за повістю Чарльза Діккeнса "Різдвяна пісня в прозі"".

 Різдво Христове – велике християнське свято, день народження Ісуса Христа, Спасителя світу і Відкупителя людей з полону гріха.

– Різдво у США – найголовніше свято, святкується 25 грудня. Відзначають у колективах, де усі люди святково одягнені в костюми з різдвяною символікою. За святковим столом читається молитва, а потім з’ідається священний хліб і фарширована індичка.

– Німецькі сім’ї ідуть до церкви, а потім сідають вечеряти. На Різдвяному столі знаходиться сім або дев’ять страв. Обов’язково – фарширований гусак та пшоняна каша на молоці.

– У Франції під різдвяною ялинкою діти залишають черевички, щоб Пер Ноель (французький Миколай) наповнив їх подарунками. Пер Фуете карає неслухняних дітей. До святкового столу подається фарширована качка, бульйон з локшиною, печений гарбуз та шампанське.

– У Британії розсилають різдвяні листівки усім близьким та знайомим. На стіл подають індичку чи гуску та пудинг. А також розривають прискавки й одягають на голову паперові корони.

– Українські сім’ї перед Різдвом запалюють піч «живим вогнем» та готують дванадцять пісних страв. А після відвідин церкви на вишиту скатертину обіднього столу кладуть жмути сіна й ставлять кутю, вар, вареники тощо. Діти та молодь співають колядки.

– У Канаді відкривають коробки із подарунками та роздають пожертви бідним людям.

Різдво Христове – свято любові, що закликає до внутрішнього відродження людини, сім’ї, нації.


 Напишіть твір-мініатюру від імені Скруджа про подорож Різдвяної ночі та святкування Різдва у різних країнах світу. У розповіді розкрити враження, почуття, думки, мрії героя. Висловити побажання Скруджа своїм близьким та усім людям на Землі.

Виконані роботи надішліть, будь ласка, до кінця робочого дня.

Домашнє завдання.

Прочитати повість М. В. Гоголя «Ніч перед Різдвом».

Немає коментарів:

Дописати коментар